Звіт про діяльність фонду за 2022

У зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України та  солідарною підтримкою українського народу і  українського війська благодійний фонд “Добрий Брат” у тісній співпраці з іноземними партнерами   організовує збір і доставку в Україну благодійної допомоги з території Польщі.  Працюємо за сприяння Львівської обласної військової адміністрації.

Березень 2022 року

Самий важкий місяць. Місяць, який вселив віру і подарував надію. Дякуємо всім, хто нас тоді підтримав!

Протягом першого місяця війни  близько  26 тон допомоги надійшло в Україну від наших закордонних друзів : медикаменти і медичні вироби, ковдри, подушки, надувні матраци, спальні мішки, карімати, теплий одяг, підгузки, продукти харчування для дітей і дорослих,  засоби особистої гігієни, а також необхідні нашим військовим речі. Дякуємо всім, хто збирав необхідне,  перераховував кошти, шукав і закуповував потрібні товари , пакував, вантажив, організовував доставку допомоги в Україну.                                       

Протягом місяця допомога відправлялася військовим і цивільним, які перебували в районах, що страждали від бойових дій: в Київській, Чернігівській, Житомирській, Луганській, Харківській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій областях, міста Київ, Житомир, Чернігів, Харків, Миколаїв, Ізюм, Кремінна, громадам, що прийняли внутрішньо переміщених осіб у Львівській, Черкаській, Волинській областях.

Квітень 2022 року

Тримаємо стрій! Продовжуємо допомагати Україні.

В квітні наші партнери продовжують надсилати допомогу Україні.

Близько  15 тон було отримано від партнерів і передано на гуманітарні потреби українців, цивільних і військових.

За участі ТОВ “Оператор газотранспортної системи України” придбали і передали на потреби наших воїнів  50 бронежилетів.

Травень 2022 року

Протягом травня 2022 року наші партнери доставили в Україну  близько 10 тон допомоги у вигляді продуктів харчування , одягу для дорослих,  медичних виробів , маскувальних сіток і засобів зв’язку  для військових.

Продовжуємо допомагати  нашим охоронцям. За зібрані громадянами кошти придбали і передали для потреб військових на Луганщині мотопомпу.

Червень 2022 року

В червні 2022 року за сприяння наших постійних партнерів в Україну надійшла допомога: продукти харчування – 8489 кг, медичні вироби – 650 кг, побутова хімія – 150 кг,  засоби гігієни – 70 кг, маскувальні сітки і засоби зв’язку для військових -200 кг.

Продовжуємо допомагати громадам, де перебувають внутрішньо переміщені особи. Співпрацюємо з нашими партнерами в Україні.

Допомагаємо військовим.

За участі ТОВ “Оператор газотранспортної системи України” придбали і передали військовим підрозділам два квадрокоптери Mavic 3.

У співпраці з  ГО “KIDS OF UKRAINE” розпочали новий проект психологічної підтримки дітей, які вимушено покинули з родинами  свої домівки у зв’язку зі збройною агресією рф. Благодійний денний табір психологічної підтримки підлітків “СвіТи” розпочав  свою роботу у Львові. Перша зміна:  01.06-11.06.2022 р.

Друга зміна : 22.06-02.07.2022 р.

Липень 2022 року

В липні 2022 року за сприяння наших постійних партнерів в Україну надійшла допомога: продукти харчування – 5710 кг, медичні вироби – 215 кг, одяг – 105 кг,  засоби гігієни – 300 кг, маскувальні сітки і засоби зв’язку для військових -60 кг.

Допомагаємо  громадам, де перебувають внутрішньо переміщені особи. Співпрацюємо з нашими партнерами в Україні .

Благодійний  денний табір психологічної підтримки підлітків “СвіТи” продовжив свою роботу у Львові.

Третя зміна: 03.07-16.07.2022 р.

Четверта зміна: 20.07-29.07.2022 р.

Серпень 2022 року

В серпні 2022 року за сприяння наших постійних партнерів в Україну надійшла допомога: продукти харчування – 1520 кг, медичні вироби – 150 кг, одяг – 1385 кг,  побутова хімія – 150 кг, засоби гігієни – 100 кг, дитячі іграшки – 50 кг

Продовжуємо допомагати громадам і закладам, де перебувають внутрішньо переміщені особи.

Продовжуємо допомагати  нашим воїнам.

За участі ТОВ “Оператор газотранспортної системи України” придбали і передали військовим квадрокоптер Mavic 3.

Благодійний  денний табір психологічної підтримки підлітків “СвіТи” розпочав свою роботу у Тернополі ( 01.08- 10.08.2022 р.),  Хмельницькому ( 10.08- 15.08.2022 р.),  Вінниці (22.08-27.08.2022 р.).

У співпраці з благодійним фондом “Майбутнє для України” провели п’яту зміну благодійного табору “СвіТи” у Львові в період 10.08-24.08.2022 р.

Шоста зміна табіру “СвіТи”  пройшла у Львові в період 22.08-30.08.2022 р.

Вересень 2022 року

В вересні 2022 року за сприяння наших постійних партнерів в Україну надійшла допомога: продукти харчування – 4300 кг, засоби гігієни – 310 кг, медичні вироби – 80 кг,   

Продовжуємо допомагати громадам і закладам, де перебувають внутрішньо переміщені особи.

Допомагаємо військовим.

За участі Харківського ЛВУМН “ХАРКІВТРАНСГАЗ” придбали і передали нашим охоронцям 25 комплектів військової форми.

За рахунок власних коштів придбали і передали військовим дальномір.

У Львові розпочав роботу благодійний юнацький клуб психологічної підтримки підлітків “СвіТи” у співпраці з  ГО “KIDS OF UKRAINE”.

Жовтень 2022 року

В жовтні  2022 року за сприяння наших постійних партнерів в Україну надійшла допомога: продукти харчування – 2 550 кг, медичні вироби – 100 кг, одяг – 1050 кг,  побутова хімія – 100 кг, засоби гігієни – 20 кг.

Продовжуємо допомагати громадам і закладам, де перебувають внутрішньо переміщені особи.

 У співпраці з волонтером Степаненком Микитою відправлена гуманітарна місія у визволений Лиман з метою допомоги звільненому від окупації населенню.

Продовжив роботу у Львові благодійний юнацький клуб психологічної підтримки підлітків “СвіТи”.

Листопад 2022 року

В листопаді 2022 року за сприяння наших партнерів в Україну надійшла допомога: продукти харчування – 5 850 кг, одяг – 50 кг,  засоби гігієни – 100 кг,  генератори – 4 шт, акумулятори – 4 шт.

Продовжуємо допомагати громадам і закладам, де перебувають внутрішньо переміщені особи. Співпрацюємо з нашими партнерами в Україні.

Здійснена перша самостійна гуманітарна місія в звільнений Херсон! Доставлено 248 продуктових наборів для мешканців Херсона в період 22-23.11.2022 р. загальною вагою 1664 кг.

Перша в 2022 році група українських військовослужбовців  у складі 6 осіб поїхала на реабілітацію в Польщу в реабілітаційний центр у містечку Осєк. Дякуємо за співпрацю  нашому постійному партнеру ТОВ “Оператор газотранспортної системи України”, яке забезпечило фінансування лікування військових.

Продовжив роботу благодійний юнацький клуб  “СвіТи” у Львові у співпраці з  ГО “KIDS OF UKRAINE”

Грудень 2022 року

В грудні  2022 року за сприяння наших постійних партнерів в Україну надійшла допомога: продукти харчування – 2 900 кг, медичні вироби – 110 кг, одяг – 1300 кг,  засоби гігієни – 500 кг.

Продовжуємо допомагати громадам і закладам, де перебувають внутрішньо переміщені особи.

Здійснена самостійна гуманітарна місія в місто Дніпро в період 07.12-08.12.2022 р. Доставлено 285 продуктових наборів українцям, які виїхали з окупованих територій і знайшли собі прихисток в місті Дніпро. Дякуємо пані  Сальковій Наталії, яка опікується цими людьми в Дніпрі і у взаємодії з якою була організована ця гуманітарна місія.

Здійснена самостійна гуманітарна місія в місто Херсон в період 14-15.12.2022 р. Доставлено мешканцям Херсона 243 продуктових наборів загальною вагою 1623 кг.

Продовжив роботу благодійний юнацький клуб “СвіТи” у Львові.

Підсумок

Протягом 2022 року благодійний фонд “Добрий Брат” передав на потреби українців, військових і цивільних,  близько 90 тон допомоги: продуктів харчування, медикаментів і медичних виробів, санітарно-гігієнічних виробів, предметів першої необхідності.

Це стало можливо завдяки активній допомозі наших іноземних партнерів:

благодійного фонду “Children Action”, Франція, благодійного фонду “Nantucketcares”, США, благодійного фонду ” Dobry Brat”, Польща, благодійного фонду “Матері на кордоні”,  соціального комітету ” Разом з Україною”, May-Mat Szczepanów,  фундації “Даємо дітям силу”,  фундації “Для України – разом”, української общини Гданьска,  Спілки українців в Польщі, відділ у Щецині,  компанії “PPG”, компанії “Транспорт  Куровскі”, компанії EBS,  компанії “Сілгард” та багатьом іншим.

Партнери в Україні, які  брали участь в організації передачі допомоги тим, хто її потребував:

БО” Валькірія”, БО “Шикарна балка”, БО “Маленькі мрії” , ГО “Чисті серця”, ГО ” Зелена хвиля”, ГО “Група “Патріот”,  БО “Чистий Київ”, БО “Архангел”, БО “Обійми”, БО “280 днів”.

Близько 40 волонтерів долучилися до нашої справи протягом року.

На потреби військових у співпраці з ТОВ “Оператор газотранспортної системи України” придбали і передали амуніцію і засоби спостереження.

У співпраці з  ГО “KIDS OF UKRAINE” і за участі благодійного фонду “Майбутнє для України”  розпочали новий проект психологічної підтримки дітей, які вимушено покинули з родинами  свої домівки у зв’язку зі збройною агресією рф. Благодійний денний табір психологічної підтримки підлітків “СвіТи”  об’єднав у дружньому колі близько 200 дітей з родин ВПО у Львові, Тернополі ,  Хмельницькому ,  Вінниці . У Львові від вересня на постійній основі розпочав роботу благодійний юнацький клуб психологічної підтримки “СвіТи”.

Починаючи з листопада 2022 року відновлена програма реабілітації військових у співпраці з рекреаціїно-реабілітаційним центром “DOBRY BRAT”, Республіка Польща. Перша від початку збройної агресії група військовослужбовців у складі 6 осіб  пройшла курс відновлювального лікування в Польщі .

Всього за рік благодійний фонд “Добрий Брат” надав допомоги на суму 5.971.711,00 грн, в тому числі  для  військових – на суму 1.891.427,00 грн., психологічна підтримка дітей  в благодійному таборі коштувала 995.180,00 грн.

Протягом року активно співпрацювали з  Львівською обласною військовою адміністрацією. Дякуємо за організаційну допомогу і сприяння.

Дякуємо всім, хто  своєю працею, фінансами, ресурсами допомагав і підтримував!

Дякуємо всім,  хто був разом з нами протягом цього року! Слава Україні!

Електронні платежі

Ви можете зробити благодійний внесок
за допомогою сервісу LiqPay.


Здійснити внесок

Банківські реквізити


Одержувач БО БФ «Добрий брат»

ЄДРПОУ39562351

Банк ПАТ КБ «Приватбанк», МФО 305299

р/рUA313052990000026007040120548 (UAH)

Банк ПАТ "Кредобанк", МФО 325365

р/рUA453253650000002600101591504 (UAH)

x

висилайте ваші листи за адресою
dobrybratfond@gmail.com